Nekategorizirano

14. 02. 2020

2. skupni roditeljski sestanek 20. 02. 2020

SPOŠTOVANI STARŠI!

Vabljeni na 2. skupni roditeljski sestanek. Dnevni red:

  1. Predavanje za starše z naslovom ODVISNOSTI MED MLADOSTNIKI.
  2. Beseda ravnatelja o delu na šoli
  3. Razno

Tokratna tema predavanja je aktualna glede na tempo življenja in pomanjkanja časa, da bi se posvetili drug drugemu. Na šoli zaznavamo, da živimo v prostoru, kjer so prisotne različne oblike odvisnosti. Na srečo v naše šolsko okolje droge še niso našle poti. Se pa v slovenskem področju srečujemo s povečano prisotnostjo le teh v srednjih in tudi osnovnih šolah. V naši družbi bo predavatelj Aleš Bartol, strokovnjak z več kot 15 leti dela na tem področju. Na podlagi svojih izkušenj bo predstavil vrste drog, ki se dnevno pojavljajo na trgu in so močnejše in nevarnejše kot kdaj koli prej. V stroki se že dolgo več ne govori o tako imenovanih trdih in mehkih drogah. O tej in drugih zmotah ter pasteh nam bo več povedal v četrtek, 20. 02. 2020, ob 16.00.

V premislek in kot vabilo vam postavljamo nekaj vprašanj na temo odvisnosti …

Kakšni so učinki posameznih drog? Po kakšnih drogah posegajo mladostniki? Bi znali prepoznati uživalca? Kdaj in kako pride do odvisnosti? Je vsak uporabnik drog narkoman? Zakaj med vsemi prepovedanimi drogami uživa marihuana največ tolerance?…

Iskreno vabljeni vsi, ki vam ni vseeno, v kakšne odrasle ljudi vzgajamo naše otroke in kakšen svet soustvarjamo. Po končanem predavanju bodo tudi govorilne ure.

Draženko Šolaja, ravnatelj


    
Dostopnost