Novice – šola

13. 03. 2020

Izobraževanje na daljavo – OBVESTILO IN NAVODILA

Spoštovani starši in učenci,

skupaj se bomo prvič srečali z delom na daljavo tako vi kot mi. Zato vas v prvi vrsti naprošam za strpnost in potrpežljivost. Na naši spletni strani v zavihku ”ZA UČENCE” (http://www.osnovnasolaprevole.si/ucna-gradiva/) najdete povezavo z nazivom SPLETNE UČILNICE ZA IZOBRAŽEVANJE NA DALJAVO (https://ucilnice.arnes.si/course/index.php?categoryid=6914). S klikom na povezavo bo učenec vstopil v spletno učilnico OŠ Prevole. Učilnica je urejena po razredih. Znotraj vsakega razreda pa so v učilnico dodani posamezni predmeti razreda. Učenci imajo do vsebin prost dostop in ne potrebujejo nobenih prijav ali gesel.

Učitelji se bomo od ponedeljka dalje trudili za vsak dan pouka pripraviti vsebine, ki naj jih vaši otroci sproti predelajo.  Vsebine bodo dodajane po urniku, ki ga vaš otrok ima pri normalnem pouku. Tu bi vas še posebej prosil za pomoč mlajšim učencem (1. – 4. razred), saj še niso tako vešči uporabe računalnikov. Pri podanih vsebinah bodo tudi navodila kaj morajo učenci narediti. Spodbujajte svoje otroke naj redno sledijo delu v učilnicah in naj sprotno opravljajo zadane naloge, saj bodo le tako lahko ostali v dobri učni kondiciji in bo prehod na normalen pouk manj zahteven. Na tak način bomo delovali naslednjih 14 dni oziroma do nadaljnjega.

Obiskovanje in delo v učilnicah je za vse učence obvezno in opravljeno delo učencev se bo pregledalo po vrnitvi v šolske klopi. Vsa napovedana preverjanja in ocenjevanja znanja se bodo prestavila, ko bo znano kdaj se vrnemo v šolske klopi.

Poudariti želim, da ne gre za počitnice, pač pa za izredne razmere v katerih na tak način posredujemo učencem učne vsebine.

 

Še enkrat pa prošnja vsem staršem , da se dosledno držite navodil NIJZ in svojim otrokom ne dovolite prostega gibanja in združevanja, saj so razmere zelo resne.

O vseh spremembah in novostih vas bomo obveščali preko naše spletne strani.

Vsa morebitna vprašanja ali tehnične težave sporočite na e-naslov ravnatelja: drazenko.solaja@osnovnasolaprevole.si

 

Prevole, 13. 03. 2020

 

Draženko Šolaja, ravnatelj


    
Dostopnost