Novice – šola

16. 03. 2020

Delo na daljavo

Dragi učenci, spoštovani starši,

danes se začenja izobraževanje brez šolskega zvonca in brez omejitve z uro. Danes se možnost za samoiniciativno delo in raziskovanje odpira na široko, danes vam v nasprotju z običajnim svetujem, da uporabljajte računalnik, uporabljajte mobilne naprave a tokrat za šolsko delo. Ne, ne bo zabavno, boste pa tehnologijo spoznali v njenem prvotnem namenu. Takšno delo vam ponuja več prednosti, poglavitna slabost pa je povratna informacija, ki je sproti ne boste dobivali. Zagotovo pa se bo porodila kakšna ideja ali vprašanje, ki bi ga zastavili učitelju. Ob takšnih idejah ali težavah lahko kontaktirate učitelje preko njihovih e- naslovov. E-naslovi učiteljev so ustvarjeni po ključu: ime.priimek@osnovnasolaprevole.si ali ime.priimekpriimek@osnovnasolaprevole.si . MIZŠ bo v sodelovanju z RTV SLO predvajala vsak dan med 9.00 in 12.00 (SLO1) izobraževalni program namenjen osnovnošolcem.

Delo si razporedite in ga opravljajte sproti. Danes smo že prejeli obvestilo, da so strežniki Arnesa, kjer se nahajajo spletne učilnice večine šol, preobremenjeni in prihaja do občasnih izpadov.  Zaradi tega bo morda tudi kakšna vsebina naložena kasneje. Kapacitete bodo povečali vendar bo včasih potrebna potrpežljivost.

Starši boste morali prevzeti nadzorno vlogo in poskrbeti, da bo otrok opravil naloženo delo. Naj vam učenci poročajo o delu v učilnicah, pogovarjajte se z njimi, mlajšim pa bo potrebna tudi pomoč tako pri uporabi tehnike kot tudi pri branju.

Predvsem pa dosledno upoštevajmo navodila Vlade RS in NIJZ. Ostanimo doma, če je le to možno in skupaj zaustavimo širjenje virusa.

O vseh novostih vas bomo obveščali preko obvestil na naši spletni strani.

Ostanite zdravi.

Draženko Šolaja, ravnatelj


    
Dostopnost