Novice – šola

18. 03. 2020

Obvestio učencem in staršem

Dragi učenci in učenke,

upam, da se kljub “osamitvi” dobro držite, da ste vi in vaše družine zdravi ter da vam kljub vsemu ni preveč dolgčas in da izkoriščate čas za stvari, za katere ga imate včasih premalo. Verjamem, da lahko v vsaki situaciji najdemo nekaj dobrega, zato poskušajmo najti kaj pozitivnega tudi v tej izkušnji. Vsekakor lahko izkoristite čas za to, da ste s tistimi, ki vas imajo in ki jih imate najraje.

Da pa vam ne bo preveč dolgčas, bomo poskrbeli tudi učitelji. 🙂 Skušajte upoštevati navodila in pridno opravljati šolsko delo in verjamem, da nam bo skupaj uspelo. Nismo na počitnicah in če bomo pridno delali vsi skupaj, jih bomo poleti lahko uživali v polni meri.

In ne pozabite; ostanite doma in pomagajte zajeziti širjenje virusa. Ne družite se s prijatelji, saj zaradi preprečevanja tesnih stikov ne prihajate v šolo.

Spoštovani starši,

Vstopili smo v tretji dan dela na daljavo in upam, da si lahko utrgate dovolj časa, da otrokom pri delu ponudite pomoč ali da se o njihovem delu z njimi pogovorite. Ugotovljeno je, da je dostop do spletnih učilnic zelo počasen, včasih tudi nemogoč. Na Arnesu se trudijo, da težavo čim prej odpravijo. Zahteva pa takšno delo kar precej potrpljenja. Sam sem ob delu z mojimi otroki ugotovil, da zvečer po 21.00 in zjutraj pred 8.00 spletna stran deluje brez težav. Zato vam svetujem, da v tem času, ko sistem ni preobremenjen, zadane naloge prenesete iz spletnih učilnic na računalnik in jih shranite. Tako bo vaš učenec preko celega dne lahko uporabljal prenesene datoteke nemoteno.

Hvala vam za sodelovanje, hvala za potrpežljivost in razumevanje. Nikar se ne predajte in vztrajajte. Tudi mi bomo. Moramo, kajti le skupaj nam lahko uspe.

Glede na epidemiološko situacijo, ki se v Sloveniji hitro spreminja, se zagotovo porajajo med nami vsemi vprašanja, strahovi, stres glede Koronavirusa. Zato so na NIJZ pripravili nekaj nasvetov za dano situacijo. Mogoče bo kakšna informacija tudi za vas koristna.

https://www.nijz.si/sl/kako-obvladovati-stres-zmanjsati-obcutke-strahu-panike-in-zaskrbljenosti-zaradi-koronavirusa-covid?fbclid=IwAR3WAdPmPBuVR26yM71JmnUMDGM0HQj8KMo9OV1INuJfC72ZgyzU9_jO-qI

https://www.nijz.si/sl/kako-se-pogovarjati-z-otroki-o-koronavirusu-sars-cov-2-covid-19

Zgodbica o Koronavirusu

 

Ostanimo doma-ostanimo zdravi                                                       Draženko Šolaja, ravnatelj


    
Dostopnost