Novice – šola

24. 04. 2020

Po 6. tednu izobraževanja na daljavo

Spoštovani starši, dragi učenci,

za nami je že šesti teden pouka na daljavo. V tem času smo uskladili načine delovanja in vzpostavili režime dela tako mi učitelji kot tudi starši in učenci.  V zadnjih treh tednih so razredniki s svojimi učenci vzpostavili kontakt preko videokonference, saj se na tak način lažje pridobi ali posreduje veliko več informacij. Pogovorili so se o poteku pouka, načinu dela, opravljanju zadanih nalog in seveda tudi o morebitnih vprašanjih, ki se učencem pri delu porajajo. Sodeč po odzivih učiteljev, verjamem, da je bilo tudi otrokom v veselje videti drug drugega. Po poročanju učiteljev pa še vedno v nekaj primerih obstajajo težave s povezavo do video ure zato upam, da jih do naslednjič uspete odpraviti. Za pomoč se lahko obrnete tudi name. S takšnim načinom srečevanja bomo nadaljevali tudi v prihodnje, predvidoma 1-krat tedensko, bo pa to tudi eden od načinov ocenjevanja. Naj se ob tej priložnosti še enkrat zahvalim vsem vam, ki se trudite, da bi delo teklo kar se da po ustaljenih tirih. Hvala učiteljem, ki se dnevno trudite, da bi učencem  na razumljiv in predvsem zanimiv način približali snov, hvala učencem, ki ste pokazali, da ste pravi trdoživi suhokranjci, ki znajo poprijeti za delo in nenazadnje gre zahvala tudi vam staršem, ki svojim otrokom stojite ob strani, čeprav verjamem, da je včasih težko. Hvala vsem skupaj!
Pred nami je nekaj dni oddiha, nekaj dni za odmik od računalniškega zaslona, telefona ali tablice. Naužijte se sonca in svežega zraka, spočijte si a nikakor ne pozabite na šolo. Tu pa tam bi bilo dobro malce prelistati po zvezkih in učbenikih ter ponoviti snov. Ne pozabite, v mesecu maju nas čaka ocenjevanje.

Še vedno ostajam pri svoji tezi, da je možen povratek v šolske klopi 18. 05. 2020. V tem tednu so o tem že razglabljali v medijih in tudi na MIZŠ. Zagotovo pa bomo o tem vedeli več po praznikih. Prepričan pa sem tudi, da bomo pouk v šoli morali obiskovati z obraznimi maskami. Na to se, dragi učenci, kar pripravite in ravno tako se pripravite tudi na to, da bo potrebno držati socialno distanco 1,5 m – 2 m. Odmori več ne bodo takšni kot so bili…

Želim vam prijetne in razigrane počitnice in upam, da se čim prej vidimo. Da bi se to res lahko čim prej zgodilo, je odvisno predvsem od vseh nas in naše discipline. Zato vztrajajmo še malo in ne počnimo ničesar s čimer bi lahko ogrozili svoje zdravje ali zdravje drugih. Skupaj zmoremo, ostanimo doma.

P.S. Pa še opravičilo staršem z moje strani za napotitev na webinar prejšnji teden. Nisem vedel, da je plačljiv, dokler si ga nisem želel ogledati sam. Predstavljen mi je bil kot brezplačen…. Se opravičujem.

Draženko Šolaja, ravnatelj


    
Dostopnost