Novice – šola

04. 05. 2020

Še mnogo je neznank…

Spoštovani,

zakorakali smo v sedmi teden poučevanja na daljavo in bližamo se vsaj delni uresničitvi moje napovedi, da se 18. 05. vrnemo v šolske klopi. Nič ni še uradno kljub temu, da o tem govorijo v vseh medijih in da je takšno izjavo podala celo ministrica sama. Prvi naj bi se vrnili varovanci vrtca in učenci 1., 2. in 3. razreda. Po enem tednu, torej 25. 05.,  naj bi se jim pridružili še učenci 9. razreda. Na kakšen način in v kakšnem številu še ni znano. Vsi ostali učenci naj bi letošnje šolsko leto zaključili z delom na daljavo. A tudi to ni dokončno. Še vedno obstaja možnost, da bi v neki prilagojeni obliki šolske klopi zasedli vsi učenci. Skladno z znanim bomo v kratkem pričeli tudi z ocenjevanjem otrok. Načini ocenjevanja bodo pri posameznih predmetih enaki preverjanjem in o ocenjevanju boste seznanjeni najmanj pet delovnih dni pred njim. Hkrati bodo pri ocenjevanem predmetu objavljeni tudi kriteriji ocenjevanja. Zato naj učenci ostanejo resno vpeti v šolsko delo in naj ne popuščajo ter upoštevajo časovnice za oddajo zadanih nalog, da bodo lahko uspešno zaključili šolsko leto.

Danes so potekali pogovori na MIZŠ o tem kako naprej. Kot sem že omenil v naslovu, je še mnogo neznank. Nekaj razmišljanj oziroma predlogov z današnjega sestanka si lahko preberete TUKAJ. Zagotovo bo več znanega do konca tega tedna, ko pričakujemo uradno okrožnico MIZŠ. Zato se vam ponovno oglasim, kot običajno, v petek.

Do takrat pa skrbite, da bodo vaši otroci in naši učenci pridno sodelovali pri izobraževanju na daljavo ter se bodo dobro pripravili na ocenjevanje.

Vse dobro in ostanite zdravi.

Draženko Šolaja, ravnatelj


    
Dostopnost