Novice – vrtec

09. 05. 2020

Ponovno odprtje vrtca 18. 05. 2020

Spoštovani starši,

v ponedeljek, 18. 05. 2020, bomo po dolgem času zopet odprli vrata našega vrtca. Delo ne bo moglo potekati kot do sedaj, saj smo omejeni z ukrepi, ki so bili sprejeti za zagotavljanje preprečevanja širitve COVID-19 virusa. Med drugim ti določajo, da bodo smele skupine otrok biti velike le od 8 do 10 otrok. In kar je zelo pomembno vrtec bodo lahko obiskovali samo  popolnoma zdravi otroci. Razširjeni strokovni kolegij za pediatrijo je pripravil in izdal dokument z naslovom: Opredelitev zdravstvenih omejitev za otroke in dijake v času sproščanja ukrepov glede epidemije SARS – 2 – CoV (obisk vrtcev, šolskega pouka, izvedba mature in priprava na maturo) najdete ga TUKAJ. V primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve, otroku odsvetujemo vrnitev v vrtec. Starši naj se posvetujejo z izbranim osebnim zdravnikom – specialistom pediatrije oz. izbranim osebnim zdravnikom – specialistom splošne oz. družinske medicine. Ker so varovanci vrtca majhni, jim bo zelo težko razložiti pomen fizične distance 1,5 – 2 m in še marsikaj drugega. Zato vas prosim, da se doma z otroki pogovarjate o postopkih za preprečevanje okužbe. Navodila za preprečevanje okužbe so dosegljiva na spletni strani: https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019

V naslednjem tednu boste prejeli v podpis izjavo o zdravstvenem stanju vašega otroka, ki nam jo, po prejemu, čim prej vrnite, saj brez nje otroka ne moremo sprejeti. Hkrati boste pozvani, da svojega otroka pisno prijavite za prihod v vrtec.

Ob ponovnem zagonu pouka je tveganje za prenos okužbe z virusom SARS-CoV-2 večje. Temu ustrezno skušajte zaščititi svoje morebitne starejše ali imunsko oslabele sorodnike oziroma osebe, ki so učencem blizu – kontakt z njimi naj bo le na zadostni razdalji in z uporabo maske.

O vseh spremembah in postopkih ob ponovnem odpiranju boste obveščeni tekom sledečega tedna. Zato spremljajte novice na spletni strani.

Ostanite zdravi.

Draženko Šolaja, ravnatelj


    
Dostopnost