Novice – šola

15. 05. 2020

Obvestilo ob vrnitvi v šolo

Spoštovani starši, drage učenke in učenci,

vem, da nestrpno čakate informacije o tem kako se bo v ponedeljek pouk pričel. A nisem vas namenoma pustil tako dolgo čakati. Na žalost se ukazi, direktive, navodila in priporočila spreminjajo ne samo iz dneva v dan temveč tudi iz ure v uro. Čakal sem, če bomo prejeli še kakšno dodatno navodilo glede na to, da je Vlada RS včeraj razglasila konec epidemije. Z včerajšnjim odlokom je v 4. členu navedeno, da se prekličeta sedanja epidemija in odlok o razglasitvi epidemije. Ta odlok je začel veljati danes, toda uporabljati se začne od 31. maja. Torej do takrat veljajo še vsa priporočila in ukrepi. Na podlagi meni vsega znanega sem pripravil PRAVILNIK za vse zaposlene in učence ob vrnitvi v šolo. Pozorno ga, prosim, skupaj z otroki preberite in jih pripravite na povratek. Hkrati moramo upoštevati tudi HIGIENSKA PRIPOROČILA ZA IZVAJANJE PREVOZA ŠOLARJEV, ki jih ravno tako z otrokom predelajte. Pri prevozih je za vse otroke, tudi za tiste iz 1. triade, obvezna uporaba zaščitne maske. Če že otrok ima svojo masko, naj uporablja svojo, ki jo je vajen in mu po velikosti ustreza. Lahko pa zaščitno masko dobi pri vozniku ob vstopu v kombibus. Zaradi zagotavljanja ustrezne razdalje med potniki na kombibusu lahko hkrati vozimo le tri otroke. Temu smo prilagodili tudi VOZNI RED, ki bo veljal le prvi teden. Z vrnitvijo v šolo tudi učencev 9. razreda bom pripravil nov vozni red. Izkoristil bi priložnost, da se zahvalim staršem, ki so nam pri organizaciji prevoza priskočili na pomoč in bodo sami pripeljali otroke v šolo.

Šola je pripravljena, očiščena, razkužena. Verjamem, da vsi komaj čakate vrnitev, saj to niso bile počitnice. Tudi mi se veselimo ponovnega srečanja z vami.

Spoštovani starši, še enkrat več hvala za vaš trud, pomoč in sodelovanje. Brez vas zagotovo ne bi šlo. Dovolite mi naj še enkrat pohvalim tudi vse naše učitelje in se jim zahvalim za požrtvovalno delo, ki ga bomo opravljali še naprej.

Ne bo odveč, če vas še enkrat opozorim, da vso priloženo dokumentacijo preglejte z otrokom. Ravno tako pa je pomembno, da se še vedno pogovarjate o higieni kašlja, higieni rok ter fizični razdalji 1,5-2 m do sovrstnikov.

Za vsa morebitna dodatna pojasnila sem na voljo na e-naslovu: drazenko.solaja@osnovnasolaprevole.si

Vrata šole bomo vsaj malo odprli, upajmo, da jih bomo kmalu lahko odprli nastežaj.

Ostanimo zdravi.

Draženko Šolaja, ravnatelj


    
Dostopnost