Novice – šola

31. 08. 2020

1. šolski dan

Spoštovani starši,

končno smo dočakali začetek novega šolskega leta in z jutrišnjim dnem gremo skupaj z vašimi otroci novim zmagam naproti.

1. šolski dan bo malce drugačen kot običajno. Pouk bomo pričeli ob 7.55. Vozni red je objavljen na spletni strani šole. Učenci naj prinesejo v šolo šolske copate, torbo in ostale šolske potrebščine. Pri razrednih urah bodo prejeli učbenike, ki jih bodo potrebovali v tem šolskem letu. Po dveh razrednih urah in malici bomo nadaljevali s poukom po urniku. Zaključili bomo ob 12.30 in takrat tudi začeli z razvozom otrok. V primeru, da bi kdo potreboval varstvo otroka, naj to sporoči po elektronski pošti ravnatelju ali na GSM: 040 464 190.

Upam, da ste si skupaj z otroki pogledali kakšne so omejitve za izvajanje pouka v šoli. Hkrati pa vas pozivam, da za uporabo obraznih zaščitnih mask učenci uporabljajo svojo masko za večkratno uporabo. Seveda, če jo imajo. Veliko bolje bo, če bodo imeli svoje maske, saj v primeru uporabe mask, ki jih imamo v šoli lahko pride do zamenjave le teh, saj so vse enake in bi s tem lahko naredili več škode kot koristi.

Moram pa vas obvestiti, da je NIJZ v petek, 28. 8. 2020, v popoldanskem času na svoji spletni strani objavil NOVA Priporočila za uporabo mask v času širjenja okužbe s SARS-CoV-2 in razloge za uvedbo dodatnih ukrepov. Priporočilo opredeljuje, da je za otroke od 6 leta starosti dalje v šolah priporočeno nošenje mask v prostorih izven učilnice. Napotujemo vas, da podrobnosti preberete na povezavi: https://www.nijz.si/sl/priporocila-za-uporabo-mask-v-casu-sirjenja-okuzbe-s-sars-cov-2

V priporočilu NIJZ je vključeno za šole pomembno priporočilo glede uporabe mask za učence v skupnih prostorih v šolah, k čemur nas zavezuje dokument Vzgoja in izobraževanje v Republiki Sloveniji v razmerah, povezanih s COVID-19. Torej to pomeni, da priporočajo uporabo zaščitnih mask tudi za učence od 1. do 5. razreda kadar se gibljejo po skupnih prostorih šole. V razredu . Staršem novih prvošolčkov sem še v četrtek na roditeljskem sestanku govoril, da za njihove otroke uporaba mask ni potrebna, razen pri prevozu s šolskim kombibusom. V petek popoldan, pa smo na šole prejeli nove okrožnice z novimi priporočili. Lepo vas prosim, da se o tem pogovorite s svojimi otroci.

Prvošolčke bomo, kot je bilo rečeno na roditeljskem sestanku, sprejeli v športni dvorani šole. Starše prosim, da skupaj s prvošolčki v športno dvorano vstopajo s spodnje strani šole.

Miren zadnji dan doma vam želim in čim bolj sproščen vstop v novo šolsko leto.

Vse dobro.

Draženko Šolaja, ravnatelj


    
Dostopnost