Novice – šola

23. 10. 2020

Počitnice so pred vrati

Spoštovani, dragi učenci.

Odhajamo na jesenske počitnice z ne ravno najboljšo popotnico. Učenci 6.-9. razreda ste bili že v tem tednu odstranjeni iz šolski klopi in prisiljeni na delo na daljavo. Enako velja tudi za nekatere naše učitelje, ki so orali ledino v novih spletnih učilnicah. Upam, da razen tehničnih težav s strani Arnesa, drugih težav niste imeli in ste pridno in vestno opravili šolsko delo. Po današnjem dnevu si le vzemite nekaj časa zase, za počitek. Saj prihajajo počitnice.

Kako bo po njih, ne vem in nehvaležno bi bilo karkoli napovedovati. Upajmo na najbolje a bodimo pripravljeni tudi na najslabše. V tej maniri so danes tudi naši najmlajši učenci prejeli svoje AAI račune in dostopne podatke za vstop v spletne učilnice. Starše mlajših učencev naprošam za pomoč pri prijavi in pregledu gradiva za šolsko delo, saj marsikdo še ne zna sam brati. Navodila za prijavo v spletno učilnico in uporabniški vodič najdete TUKAJ.  Vzemite si čas med počitnicami in se skupaj z otrokom poizkusite prijaviti. Ob morebitnih težavah pa me kontaktirajte po e-pošti drazenko.solaja@osnovnasolaprevole.si ali pa na GSM: 040 464190.

Vsem staršem se že v naprej zahvaljujem  za vso podporo, ki ste jo nudili svojim otrokom ali pa jo še boste. Hkrati pa vas želim nagovoriti, da smo mi, odrasli, še vedno tisti, ki lahko največ pripomoremo k zmanjšanju širitve okužb. Upoštevajmo predpisane nam ukrepe četudi imamo pomisleke. Bodimo vzor našim otrokom, ki nas nenehno posnemajo. Skupaj bomo spet zmogli, saj enkrat smo že.

Spremljajte naše objave na spletni strani, saj vas bom obveščal o vseh novostih. Glede nadaljevanja šolskega dela bo kaj več znanega šele po 29. 10. 2020. Do takrat pa ostanimo doma, pozabimo na druženja in zbiranja in uporabljajmo zaščitne maske. Ni veliko šol, ki so do sedaj ostale brez okužb tako med učitelji kot med učenci. Mi smo ena takih in želel bi si, da tako tudi ostane.

V upanju na boljše in neke lepše čase vam vsem skupaj želim prijetne jesenske počitnice. Ne pozabite pa na dva praznika, ki ju bomo med počitnicami obeležili: dan reformacije in dan spomina na mrtve.

Vse dobro in še enkrat več ostanimo zdravi.

Draženko Šolaja, ravnatelj

 


    
Dostopnost