Novice – šola

08. 01. 2021

Šola za starše

Ker se učenje nikoli ne konča, vas vabim, da se jutri, v soboto, 9. januarja, ob 18h dobimo vsak pred svojim zaslonom, na Šoli za starše. Z nami bo dr. Anica Mikuš Kos, upokojena specialistka pediatrije in psihiatrije, ki je svoje življenje posvetila duševnemu zdravju otrok. Navdušila vas je že s svojim oktobrskim predavanjem: Ali so vsega krivi starši? Predavanje si lahko še enkrat pogledate tukaj.

Za Šolo za starše pa je ga. Anica pripravila novo predavanje: Pomoč otrokom s čustvenimi in vedenjskimi težavami. Tovrstne težave se povezujejo s težavami na področju učenja in šolsko neuspešnostjo. Pomoč otrokom je potrebna, ker zmanjšuje njihovo trpljenje, saj preprečuje neugodne posledice motenj in poslabšanje težav. Predavateljica bo predstavila vire, poti in pristope pomoči otrokom v stiski in otrokom z motnjami, ki jih lahko uporabi vsak starš in učitelj.

Prvo predavanje je na sporedu že jutri zvečer. Prilagam pa še plakat maratona pozitivne psihologije kjer so navedeni termini in naslovi ostalih predavanj, ki vam bodo ob prijavi brezplačno na voljo. Predavanja si bo možno ogledati brezplačno le v živo.

Obdobje v katerem se nahajamo je za nas  precej zahtevno. Za otroke pa je še toliko bolj in je zato še toliko bolj pomembno, da jih kot starši razumemo in jim stojimo ob strani. Svetujem, da si izberete predavanja po vaši meri, po vašem interesu ali potrebi in se udeležite le tistih.

Ostanite zdravi.

Draženko Šolaja, ravnatelj


    
Dostopnost