Novice – šola

29. 01. 2021

Nujno varstvo za učence 1. – 3. razreda

Spoštovani starši. Skladno s spremenjenim Odlokom o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in visokošolskih zavodih, ki bo objavljen v Uradnem listu, smo vam dolžni ponuditi nujno varstvo za otroke, ki obiskujejo 1. do 3. razred.

Odlok Vlade RS določa izvedbo nujnega varstva, za tiste učenke/učence, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, (sektor energetike, sektor prometa, sektor prehrane, sektor preskrbe s pitno vodo, sektor zdravstva, sektor financ, sektor varovanja okolja ter sektor informacijsko-komunikacijskih omrežij in sistemov) določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski in Policiji. Zaposlitev se ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca.

Starše, ki izpolnjujete zgoraj navedene zahteve in bi varstvo za svojega otroka potrebovali naprošam, da svojo potrebo sporočite na e-naslov drazenko.solaja@osnovnasolaprevole.si ali preko GSM 040 464 190 do sobote, 30. 1. 2021, do 14.00. Otrokom bo nudeno le nujno varstvo, pouk zanje se bo odvijal še vedno na daljavo.

Draženko Šolaja, ravnatelj


    
Dostopnost