Novice – šola

05. 02. 2021

Pomembne informacije ob ponovnem odprtju šole

Spoštovani starši, dragi učenci.

Skoraj bi lahko rekli, da se začenja novo šolsko šolsko leto. Končno nam je prižgana zelena luč za vstop učencev 1. triletja v šole na. Pa vendar z omejitvami, ki jih pa že poznamo. Več kaj in kako to pomeni za otroke boste lahko prebrali v PROTOKOLU. Ob vsem tem je zelo pomembno, da v šolo prihajajo res samo zdravi otroci in zato vam namenjam sledeče obvestilo:

V šolo naj prihajajo samo res zdravi otroci. Prosimo, da pri tem upoštevate naslednje:

  1. V zadnjih 14 dneh ni bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2.
  2. Otroku ni bila odrejena karantena.
  3. V zadnjih 14 dneh nam zdravnik oz. epidemiološka služba ni priporočila samoizolacije.
  4. Če se bodo pri mojem otroku pojavili zgoraj navedeni znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, bo otrok ostal doma.

Če vaš otrok zboli z zgoraj navedenimi znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2
pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, naj ostane doma in omeji stike z drugimi ljudmi. Če je otrok bolan, za nadaljnja navodila pokličite otrokovega izbranega ali dežurnega zdravnika.
V izogib morebitnim težavam vas naprošam, da ob vstopu v šolo vaš otrok s seboj prinese izpolnjeno IZJAVO.

V ospredju delovanja v šoli kot torej ključni ukrep ostaja zagotavljanje zadostne fizične razdalje med posameznimi oddelki, nošenje zaščitnih mask in skrb za higieno. Higiena kihanja in kašlja ter vzdrževanje primerne razdalje sta ključnega pomena za omejevanje širjenja virusa in drugih mikroorganizmov s kapljicami, medtem ko je higiena rok in zlasti izogibanje dotikanju obraza z nečistimi rokami pomembna za preprečevanje posrednega stika z mikroorganizmi. Povečana fizična razdalja med ljudmi zmanjšuje možnost okužbe, še preden se pri okuženem pojavijo znaki in simptomi bolezni.

Pomembno je, da ste starši in učenci seznanjeni s simptomi in znaki bolezni COVID-19 in ob pojavu simptomov in znakov pravilno ukrepajo. Zato prosim skupaj preglejte sledeče gradivo:

Kljub izvajanju vseh ukrepov se lahko še vedno pojavijo primeri COVID-19 in druge okužbe.

Torej začenja se. Upamo, da vsaj tako ostane čim dlje in se epidemiološka situacija ne poslabša. Učence bomo v torek v šolo pripeljali s šolskim kombibusom po priloženem voznem redu. Vozni red za ostale dni bo objavljen naknadno. Na kombibusu je obvezna uporaba zaščitne maske za vse učence.

Ne bo odveč, če vas še enkrat opozorim, da vso priloženo dokumentacijo preglejte z otrokom. Ravno tako pa je pomembno, da se še vedno pogovarjate o higieni kašlja, higieni rok ter fizični razdalji 1,5 m do sovrstnikov in starejših.

Za morebitna vprašanja sem vam na voljo po elektronski pošti drazenko.solaja@osnovnasolaprevole.si oziroma na GSM: 040 464 190.

Z nestrpnostjo pričakujemo vnovični 1. šolski dan.

Vse dobro.

V šolo bodo v torek učenci pripeljani po sledečem voznem redu:

 

Zap. št. Smer vožnje Odhod zjutraj Odhod popoldan
1. Visejec – Sela – Vrh – Prevole 7.15 14.20
2. Lopata – Prevole 7.20 14.20
2. Lazina – Hinje – Pleš – Prevole 7.30 14.45

 

Na tem mestu se zahvaljujem tudi vsem staršem, ki so bili z moje strani kontaktirani in so razumeli našo stisko ter ponudili roko pomoči. Hkrati pa apeliram na vse starše, katerih otroci bodo obiskovali šolo, da svoje otroke, če le imajo možnost, sami pripeljejo v šolo in odpeljejo domov. Pri tem velja, da si želimo, da v šolo pridejo čim pozneje in odidejo čim prej po zaključku pouka.

Draženko Šolaja, ravnatelj


    
Dostopnost