Novice – šola

04. 03. 2021

Od ponedeljka dalje obvezna uporaba zaščitnih mask za učence 6. do 9. razreda tudi v učilnici

Spoštovani starši, dragi učenci,

obveščamo vas, da je Vlada RS dne 3. 3. 2021 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, ki bo objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije. Odlok bo začel veljati 5. marca 2021 in bo veljal do 12. marca 2021.

Spremenjen je tudi odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenje okužbe z virusom SARS-CoV-2. Po novem je uporaba zaščitnih mask za učenke/učence od 6. razreda osnovne šole oziroma od dopolnjenega 12. leta dalje v vseh razredih obvezna. Prav tako je obvezna uporaba zaščitnih mask za učiteljice/učitelje v osnovnih šolah. Uporaba zaščitnih mask ni obvezna za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti ter za učenke/učence od 1. razreda do vključno 5. razreda osnovne šole, izključno ko so v matičnemu oddelku. Zaščitna maska ni obvezna za vzgojiteljice/vzgojitelje predšolskih otrok in vzgojiteljice/vzgojitelje predšolskih otrok-pomočnike pri opravljanju neposrednega dela z otroki. Kljub temu priporočamo, da vsi strokovni delavci pri neposrednem delu z otroki za svojo varnost in zaščito, vseskozi uporabljajo zaščitno masko.

Priporočamo tudi, da učenci od 1. do 5. razreda za svojo varnost in zaščito vseskozi uporabljajo zaščitno masko.

Razumeti je potrebno, da epidemije še vedno nismo premagali. V luči tega je potrebno ukrepe spoštovati in izvajati. Pogovorite se s svojim otrokom in ga opozorite na obvezno uporabo zaščitne maske. Učenci so po dolgem času vrnjeni v šolo kamor tudi sodijo. Vsi smo to komaj dočakali. Zato vas prosim, da se še nekaj časa vzdržite organizacije in obiskov raznih praznovanj kjer se vi in vaši otroci izpostavljate možnosti okužbe. Ni še čas za to. Vnos samo ene okužbe v šolski prostor lahko pomeni ponovno njeno zaprtje in pouk na daljavo za učence. Tega pa misli, da si nihče od nas ne želi več.

Ostanite zdravi.

Draženko Šolaja, ravnatelj

 


    
Dostopnost