Novice – šola

19. 03. 2021

Higiena rok in delo v naslednjem tednu

Spoštovani starši.

Učitelji so me obvestili, da vas je kar nekaj staršev mlajših učencev potožilo, da imajo otroci suhe in razpokane roke. Naj vam takoj povem, da temu ni tako zaradi razkuževanja. Mlajši učenci (1. – 5. razred) si namreč morajo roke razkužiti samo ob vstopu v kombi-bus. In tega žal ne moremo spreminjati. Ob vstopu v šolo pa od njih ne zahtevamo razkuževanja rok z razkužilom temveč umivanje rok z milom in toplo vodo. Drži pa tudi to, da si kakšen učenec kljub temu roke razkuži, saj je razkužilo postavljeno ob vhodu. Ampak teh učencev ni veliko. Glede na vaše opombe sem kontaktiral dobavitelja mila, ki ga uporabljamo in ga povprašal, če bi lahko težava izhajala iz mila. Najprej mi je povedal, da so nam dostavljajo mila, ki so preverjena in kakovostna ter certificirana in jih prav tako uporabljajo v vrtcih po celi državi. Je pa tudi povedal, da bi lahko prihajalo do pojava, kot ga vi opažate pri svojih otrocih, če si otroci ne izperejo dobro mila z rok.

In tu mislim, da je naša težava. Otroci so res marsikdaj neučakani in hitijo ob umivalniku, da čim prej opravijo in lahko pričnejo z aktivnostjo v razredu. Zato prosim namenite kakšno besedo več svojim otrokom in jih opozorite, da si je po umivanju z milom potrebno roke dobro izprati z vodo. In seveda tudi posušiti s papirnato brisačko. Temu bomo tudi mi posvetili večjo pozornost in jih skušali na to opozarjati.

Če so pri vašem otroku težave izrazitejše narave, naj s seboj nosi v šolo kakšno kremo za roke, ki mu bo pomagala dokler težava ne izzveni.

Drugače pa nam nov teden ne prinaša nobenih sprememb glede sproščanja ali pa dodajanja omejitev. Nadaljujemo po ustaljeni poti.

Vse dobro vam želim in ostanimo zdravi.

Draženko Šolaja, ravnatelj


    
Dostopnost