Novice – šola

29. 03. 2021

Od 1. 4. do 11. 4. bo pouk zopet potekal na daljavo

Spoštovani starši.

Vlada RS je dne 28. 3. 2021 zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni Covid-19 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter v univerzah in visokošolskih zavodih. Odlok velja od 1. 4. 2021 do 11. 4. 2021 in bo v Uradnem listu RS, objavljen danes dne 29. 3. 2021.

Za varovance vrtca in učence 1. triade bo šola ponudila nujno varstvo otrok. Nujno varstvo se organizira za otroke in učence, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji in v poklicnih gasilskih enotah. Odlok določa, da se zaposlitev staršev ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca (drugi odstavek 2. člena), kar pomeni, da morajo starši (oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec) vrtcu ali šoli predložiti ustrezno potrdilo o zaposlitvi. Naj poudarim, da bo v primeru prihoda otrok v šolo šlo res samo za varstvo in ne izvajanje pouka. Delo za šolo bo za otroke potekalo preko spletnih učilnic. Tako bo otrok, ki bo v nujnem varstvu, šolsko delo moral opraviti po prihodu domov. Šolska prehrana bo zagotovljena. Prosim, da nam ustrezna potrdila (priponka spodaj) posredujete do srede, 31. 03. 2021, do 12.00.

Tudi za vse učence, ki jim je bila odrejena karantena, bo že v četrtek potekal pouk na daljavo preko  spletnih učilnic. Glede že napovedanih preverjanj in ocenjevanj bodo učenci seznanjeni s strani posameznega učitelja.

Vsem pa je na razpolago prevzem kosil iz šolske kuhinje, ki jih lahko odnesete domov. Naročila za prevzem šolske prehrane prav tako sporočite do srede, 31. 03. 2021.

Upam, da bo šlo resnično samo za 11 dni in da se 12. 04. 2021 ponovno vrnemo v šolske klopi. In zopet se bom ponovil; največ je odvisno od nas samih. Ostanimo doma v krogu najbližjih kljub praznikom, ki so med nami. Potrpimo še malo in dosledno upoštevajmo ukrepe in odloke Vlade RS.

Skratka ostanimo zdravi.

Draženko Šolaja, ravnatelj