Novice – šola

23. 01. 2023

Športni dan v domačem okolju v torek, 24. 1. 2022

Spoštovani starši,

priča smo pravi zimski idili in lahko bi rekli, končno. Pa vendar nam je novozapadli sneg prinesel tudi nemalo težav. Jutranji dovoz v šolo je imel debelo uro zamude in do nekaterih vasi se je naš kombi-bus tudi komaj prebil. Poleg tega mu je na nekaterih mestih grozil celo zdrs s ceste klub nameščenim verigam. V izogib predolgi popoldanski zamudi sem se odločil, da bomo današnji pouk skrajšali za eno uro in z razvozom na dom pričeli ob 13.30.

Ker pa je predvideno, da se padavine ne bodo umirile do srede in s tem tudi jutri pogoji za vožnjo ne bodo boljši, sem se tudi odločil, da jutri učenci preživijo dan v domačem okolju in uživajo na snegu. Tako bodo jutri imeli športni dan, ki ga bodo izvedli sami  in po lastni izbiri. Lahko se dričajo ali sankajo, si nadenejo smuči in smučajo, izdelajo snežaka, iglu ali snežni grad, se kepajo ali pa odmetavajo sneg z domačega dvorišča. Podobno smo že izvajali dneve dejavnosti, ko je potekal pouk na daljavo. Samega običajnega pouka na daljavo pa si v teh razmerah nismo želeli izvajati, saj so že napovedali možne vetrolome in izpade električne energije. Na snegu pa lahko uživajo.

Starši, ki za svoje otroke v dopoldanskem času ne morete zagotoviti varstva za svoje svoje otroke, se mi prosim oglasite po e-pošti drazenko.solaja@osnovnasolaprevole.si ali na GSM 040 464 190. Za vse varstva potrebne bo poskrbljeno v šoli, le pripeljati jih bo potrebno do nas.

Hvala za razumevanje in obilo užitkov na snegu vam želim. Veseli bomo tudi kakšne fotografije, ki naj jo učenci pošljejo razrednikom.

Odpovedujemo tudi za danes napovedano predavanje za starše.

Draženko Šolaja, ravnatelj


    
Dostopnost