Novice – šola

18. 02. 2021

Končno, 22. 2. 2021, vrnitev v šolske klopi!

Spoštovani starši, dragi učenci.

Verjamem, da tudi vi skačete od veselja, saj je končno prišel čas vrnitve v šolo tudi za naše otroke. Pa vendar z omejitvami, ki so nam že znane. Več kaj in kako to pomeni za otroke boste lahko prebrali v PROTOKOLU, ki ga obvezno preberite Ob vsem tem je zelo pomembno, da v šolo prihajajo res samo zdravi otroci in zato vam namenjam sledeča navodila, ki jih je potrebno dosledno upoštevati;

v šolo lahko prihajajo učenci le:

  1. V zadnjih 14 dneh vaš otrok ni bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2.
  2. Otroku ni bila odrejena karantena.
  3. V zadnjih 14 dneh vam zdravnik oz. epidemiološka služba ni priporočila samoizolacije.
  4. Če se bodo pri vašem otroku pojavili zgoraj navedeni znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, bo otrok ostal doma in boste o tem nemudoma obvestili vodstvo šole.

Če vaš otrok zboli z zgoraj navedenimi znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, naj ostane doma in omeji stike z drugimi ljudmi. Če je otrok bolan, za nadaljnja navodila pokličite otrokovega izbranega ali dežurnega zdravnika.

V ospredju delovanja v šoli kot torej ključni ukrep ostaja zagotavljanje zadostne fizične razdalje med posameznimi oddelki, nošenje zaščitnih mask in skrb za higieno. Higiena kihanja in kašlja ter vzdrževanje primerne razdalje sta ključnega pomena za omejevanje širjenja virusa in drugih mikroorganizmov s kapljicami, medtem ko je higiena rok in zlasti izogibanje dotikanju obraza z nečistimi rokami pomembna za preprečevanje posrednega stika z mikroorganizmi. Povečana fizična razdalja med ljudmi zmanjšuje možnost okužbe, še preden se pri okuženem pojavijo znaki in simptomi bolezni.

Pomembno je, da ste starši in učenci seznanjeni s simptomi in znaki bolezni COVID-19 in ob pojavu simptomov in znakov pravilno ukrepate. Zato prosim skupaj preglejte sledeče gradivo:

Kljub izvajanju vseh ukrepov se lahko še vedno pojavijo primeri COVID-19 in druge okužbe.

Uresničila se je moja napoved, da se bomo po zimskih počitnicah vrnili v šolo. Upamo, da vsaj tako ostane čim dlje in se epidemiološka situacija ne poslabša. Učence bodo v šolo pripeljali s šolskim kombibusom po marčevskem VOZNEM REDUNa kombibusu je obvezna uporaba zaščitne maske za vse učence. Ob tem naprošam vse starše, ki imajo to možnost, da sami pripeljejo svojega otroka v šolo in odpeljejo domov, da v čim večji meri zmanjšamo možnost okužb.

Pouk bo potekal po običajnem URNIKU. V normalnem obsegu bomo izvajali tudi jutranje varstvo in podaljšano bivanje.

Ne bo odveč, če vas še enkrat opozorim, da vso priloženo dokumentacijo preglejte z otrokom. Ravno tako pa je pomembno, da se še vedno pogovarjate o higieni kašlja, higieni rok ter fizični razdalji 1,5-2 m do sovrstnikov in starejših.

Za morebitna vprašanja sem vam na voljo po elektronski pošti drazenko.solaja@osnovnasolaprevole.si oziroma na GSM: 040 464 190.

Vsem nam želim srečen ponovni začetek in predvsem, da ostanemo zdravi.

Vse dobro.

Draženko Šolaja, ravnatelj


    
Dostopnost