Novice – šola

09. 03. 2021

Obvestilo staršem

Spoštovani starši,

Smo že v četrtem tednu oziroma tretjem za učence 4.-9. razreda od kar pouk ponovno lahko izvajamo v šolskih prostorih. Še vedno skušamo nadoknaditi izpuščeno pri šolanju na daljavo, utrjujemo predelano in se hkrati z učenci dogovarjamo za ocenjevanja, ki tudi že potekajo. V tem tednu bomo tudi pripravili preglednico vseh pisnih ocenjevanj do konca šolskega leta. O tem boste obveščeni naknadno. Veseli nas, da je zdravstveno stanje otrok kot tudi zaposlenih dobro in da zaenkrat nimamo težav z okužbami s COVID-19. Upajmo, da tako tudi ostane in k temu lahko pripomoremo prav vsi mi. Še vedno velja razglašeno stanje epidemije zato še ni čas za sproščanje. Učitelji smo podvrženi tedenskim testiranjem in tako zagotavljamo, da v službo prihajamo zdravi. Pomagajte nam ohraniti ”zdravo šolo” tudi vi s svojim odgovornim obnašanjem.

Kljub vsemu pa še vedno beležimo kar nekaj odsotnosti otrok in v zvezi s tem bi vam rad podal nekaj napotkov. Opažamo namreč, da ste starši glede opravičevanja izostankov dosledni in le to opravite pravočasno. Težava pa je še vedno odjavljanje šolske prehrane. Ob začetku šolskega leta je glede tega bilo zelo v redu, sedaj, po daljšem premoru, pa je glede na število izostankov otrok, odjav prehrane malo. Zato vas prosim, da ob izostanku vašega otroka odjavite prehrano na način kot vam je bilo predstavljeno na roditeljskem sestanku in je objavljeno na naši spletni strani – POVEZAVA. V nasprotnem primeru vam bo prehrana zaračunana.

Ravno tako bi ob izostanku želel opozoriti na 6. alinejo 1. točke Pravil šolskega reda OŠ Prevole. Citat:  ”Učenci so dolžni ob odsotnosti od pouka nadoknaditi zamujeno snov, prepisati zapiske in opraviti vse zamujene obveznosti, za učence prvega triletja za to poskrbijo starši.”

V primeru karantene oziroma izolacije celotnega oddelka pa bo pouk za tak oddelek potekal v spletnih učilnicah.

Ostanimo zdravi.

Draženko Šolaja, ravnatelj


    
Dostopnost