Novice – šola

29. 05. 2020

Vračanje v šolo učencev 4. do 8. razreda

Spoštovani starši, dragi učenci.

Če sem še pred kratkim upal, da bomo lahko odprli vrata na stežaj in omogočili vrnitev v šolo vsem učencem, smo tik pred tem, da se to zgodi. V ponedeljek se nam najprej pridružijo učenci 4. in 5. razreda, v sredo pa še vsi ostali. Kljub marsikateri obljubi o rahljanju ukrepov in njihovi življenjskosti so v zvezi s tem zelo malo spremenili. Praktično edina sprememba glede na dosedanja priporočila je to, da imamo lahko sedaj več učencev v razredu, kar na naši šoli pomeni nespremenjeno stanje.

V ospredju delovanja v šoli kot ključni ukrep ostaja zagotavljanje zadostne fizične razdalje. Higiena kihanja in kašlja ter vzdrževanje primerne razdalje sta ključnega pomena za omejevanje širjenja virusa in drugih mikroorganizmov s kapljicami, medtem ko je higiena rok in zlasti izogibanje dotikanju obraza z nečistimi rokami pomembna za preprečevanje posrednega stika z mikroorganizmi. Povečana fizična razdalja med ljudmi zmanjšuje možnost okužbe, še preden se pri okuženem pojavijo znaki in simptomi bolezni.

Osnovno vodilo pa ostaja, da pridejo v šolo samo zdravi otroci oz. zaposleni. Pomembno je, da ste starši in učenci seznanjeni s simptomi in znaki bolezni COVID-19 in ob pojavu simptomov in znakov pravilno ukrepajo. Zato prosim skupaj preglejte sledeče gradivo:

Kljub izvajanju vseh ukrepov se lahko še vedno pojavijo primeri COVID-19 in druge okužbe.

Kako naprej? Hja, zelo podobno kot je to bilo pri učencih, ki so že v šoli. Zaradi krajšega branja sem vam izluščil PROTOKOL ob vrnitvi v šolo. Učence bomo v šolo pripeljali s šolskim kombibusom po VOZNEM REDU. Na kombibusu je obvezna uporaba zaščitne maske za vse učence. Pouk bomo izvajali v celoti po urniku kakršnega so učenci imeli pred zaprtjem šole. Ocenjevanja, ki še niso bila izvedena na daljavo, bodo izvedena v šoli. Valete v klasični obliki zagotovo ne bo, bomo pa poizkusili poiskati način, da se devetošolci dostojno poslovijo od naše šole.

Ne bo odveč, če vas še enkrat opozorim, da vso priloženo dokumentacijo preglejte z otrokom. Ravno tako pa je pomembno, da se še vedno pogovarjate o higieni kašlja, higieni rok ter fizični razdalji 1,5 m do sovrstnikov in starejših.

Za morebitna vprašanja sem vam na voljo po elektronski pošti drazenko.solaja@osnovnasolaprevole.si oziroma na GSM: 068 181 194.

Mi smo pripravljeni, čakamo. Pa vi? Se vidimo kmalu.

Vse dobro.

Draženko Šolaja, Ravnatelj


    
Dostopnost